Om naturparken Inngang/ åpningstider Festningen Kontakt oss

 

Hagland Festning er et Tysk Marine kyst batteri fra andre verdenskrig, det eneste i sitt slag på Haugalandet (mer om selve festningen). Her kan du oppleve storslått natur hvor Nordsjøen og Slettå treffer land.

Som et privat initiativ har vi tilrettelagt for at du skal få oppleve området sin spennende historie og det fascinerende kulturlandskapet. Gjennom stier og informasjonstavler kan du oppleve historien fra andre verdenskrig med bunkers og kanonstillinger.
Området har forøvrig historie fra Viking tiden, gruvedrift på 1800-tallet og en av landets første havarivernskoler, foruten alle historiene Slettå kan fortelle...

Området byr på flotte naturopplevelser med svaberg, lyngheier og skogsområder. Ta deg tid til å se og oppleve naturen med sitt dyre- og planteliv, kanskje er du heldig og får se havørn, rådyr eller huggorm. La uansett dyr og planter være i fred der de hører til.

Vi har også tilrettelagt med lekeområde, hinderløype, aktiviteter og opplevelser for barn og voksne. Vær oppmerksom på at aktivitetene ikke er egnet for alle og noen forutsetter at man har med guide.

Ta gjerne med mat og benytt deg av rasteplassene med mulighet for å grille.

Her finner du noen forslag til når det passer å ta turen til Hagland Festning.

Merk at all ferdsel skjer på eget ansvar! Området er ikke sikret i forhold til eksempelvis aktiviteter/ installasjoner, havet, bunkers og skyttergraver. Det er opp til deg å ta nødvendig forhåndsregler og passe på barn, her er du ute i naturen med alle sine gleder og farer.

Her finner du et kart over området som du kan skrive ut og ta med deg på turen...

 

Vi setter stor pris på alle som har bidratt, en spesiell takk til:

- Håkon og Tor Hagland
- Kjell Olav Spångberg og medlemmer på www.kystfort.com/forum
- Familien Bjørgen
- Ravnafloke guidene